Website van de Kailash-Yoga school in Nieuw-Vennep; de Kailash-yoga groep. Over mijzelf en de yoga in mijn leven. Kenwoorden: Paul Blauw, Asha, Yashna, yoga, filosofie, hinduisme, buddhisme, India, Feng-shui, bowen, meditatie
 

NIEUWS

Seizoen 2018-2019.
Er zijn 2 yogagroepen op de woensdagavond.
Groep 1 begint om 19:00 uur en groep 2 om 20:30 uur.

Klankmeditatie
Op vrijdag 14 december is er weer een meditatieve klankreis.

Logo van het SYN: de Samenwerkende Yogaleraren Nederland

Informatie over Adobe Portable Document Reader en de mogelijkheid te downloaden

Powered by Webreus

Mag ik me voorstellen...

Paul (Sri Lanka 2006)Mijn naam is Paul Blauw.
Geboren in 1951, getrouwd met Asha en wij hebben een dochter die Yashna genoemd wordt.

Mijn interesse voor yoga, filosofie, hinduisme, buddhisme, India en meer was al vroeg in mijn leven gewekt. Zelf ben ik toen ik ongeveer 16 jaar was, hatha yoga gaan volgen bij een leraar in Dordrecht.
In die tijd - de zeventiger jaren - kwam India steeds meer in de belangstelling te staan; India-winkeltjes schoten als paddestoelen uit de grond en iedere Vip uit die tijd had een eigen guru...
Ik kon niet geloven dat het werkelijk zo was en ik wilde zelf naar India om te zien hoe het dan wel zat. Dat heb ik ook gedaan.

Sindsdien ben ik regelmatig naar India teruggeweest, in het begin vooral naar die gebieden waar de touristen en hippies niet heen gingen, omdat de "platgetreden paden" mij totaal niet trokken.
Reizend door India heb ik veel dingen gezien, meegemaakt, interessante mensen ontmoet en vreemde ervaringen gehad.

In India heb ik ook mijn echtgenote ontmoet. We zijn geheel in Indiase stijl getrouwd voordat zij naar Nederland kwam.
Paul en Asha 2006De eerste jaren van ons samenzijn stond in het teken van settlen en carriere. Maar al spoedig begon het weer te kriebelen; er moest toch meer zijn in het leven... iets wat ik eigenlijk wel wist. Bovendien is Asha ook een persoon die weet dat we op aarde zijn om te leren, en dat het Westen, en vooral ook India heel veel te bieden heeft. En leren dat zijn we sindsdien blijven doen.

Asha en ik hebben in de loop der jaren verschillende opleidingen en workshops gedaan die te maken hebben met de Mens, Bewustzijn, energie, aarde en gezondheid, en hoe we daarop invloed uitoefenen.
Zo houden we ons onder andere bezig met Reiki, de Silva Mind Control methode, Boventonen (van klankschalen en yidaki), Emotional Freedom Technique en de Bowen-techniek, naast de Yoga.
Ook hebben we samen de Basisopleiding en daarna de 3 jarige Docentenopleiding Raja Yoga gevolgd aan het Raja Yoga Instituut in Ilpendam. Eind 1999 hebben we die afgemaakt. Inmiddels was ik al wel begonnen met les geven, eerst onder het mom van samen oefenen "want jij zit toch op de yoga opleiding..." Maar van het een kwam het ander en zo had ik vanaf 1996 een vast aantal yoga groepjes.

Ook reisden we niet alleen naar India, maar ook binnen Europa is veel te vinden; zo zijn de darshans van Mother Meera en Amma ook de moeite van een bezoek waard, iets wat zeer aan te bevelen is!

Begin 2000 werd - na een lange en zware tijd - onze dochter Yashna geboren. We zijn heel erg blij en gelukkig met haar.

Asha heeft zich sinds die tijd ook aan het bekwamenverdiept in de Feng-shui. Al snel bleek dat daar heel veel meer aan vast zit en zo werd ook de studie Nine star Ki en Bahtse opgepakt. Dit heeft te maken met Chinese astrologie. De Indiase 'tegenhanger' van Feng-shui heet Vastu Shastra, de leer van de inrichting van je omgeving en de stroom van prana of subtiele energie daardoorheen. Ook deze wetenschap, die naar mijn idee net als de Ayurvedische geneeskunde aan de zelfde bron ontspringt als de yoga, is zeer interessant om te bestuderen.
Op zoek naar Gezondheid en dat wat genezing kan brengen, bleek al snel dat de Bowen-techniek en de Emotional Freedom Technique ons heel veel positiefs brengt. En datgene waarvan je ontdekt dat het werkt, dat wil je ook graag doorgeven!

Alles is in wezen een vorm van energie en volgens mij is met de yoga-theorie ook een verklaring van ley-lijnen te geven. Leylijnen zijn de 'energiebanen' van Moeder Aarde. Waar deze lijnen elkaar kruisen kan de energie soms voelbaar aanwezig zijn. Vele oude Heilige plaatsen liggen op een ley-centrum en daar is deze energie haast tastbaar aanwezig.

Zoveel interessants, en alles hangt ook met elkaar samen.. Maar in het leven moeten keuzes gemaakt worden; men kan immers niet alles tegelijk bestuderen en dan ook nog iets goed doen. Daarom hou ik het voornamelijk bij de yoga en Asha bij gezondheids onderzoek, kruiden en dieet, EFT en meer.

Zelf ben ik al heel lang bezig met het onderzoeken van de overeenkomsten tussen verschillende methodes. Het blijkt dat overeenkomstige dingen wel anders genoemd worden maar in feite - en soms heel letterlijk - op het zelfde neerkomen. Dat is iets wat mij veel leert en ook veel voldoening geeft.
En zoals dat vanaf het begin gegaan is; waar je zelf mee bezig bent en wat je ontdekt dat wil je graag doorgeven. Dus is de uitwisseling en het "samen oefenenen" ook zo leerzaam en fijn om te doen!

Asha bracht eens een aantal klankschalen mee van India. Het werken met deze schalen en het ontdekken wat klank met mensen doet is een ander fenomeen. Het is wonderlijk dat klank, trilling, zo mooi, subtiel en ook rustgevend en helend kan zijn. Deze klank is erg eenvoudig, maar kan veel losmaken, zowel lichamelijk als emotioneel.
Korte klankschaalbehandelingen zijn nu ook mogelijk en brengen vaak de rust en ontspanning die je zoekt.

Dingen komen voortdurend op je pad. Alleen moet je ze leren herkennen. En als dat gebeurt en het - duidelijk of niet - iets voor je kan betekenen, ontmoet je vaak iets. Dat kan een gelegenheid zijn, een product, een kans, een persoon, een methode of wat ook.
Zo heb ik een zekere belangstelling voor alles wat met ziekte en gezondheid, en met de ziekte kanker te maken heeft. Niet dat ik daar fanatiek mee bezig ben, o nee. Het komt gewoon langs... zo simpel is het soms!

Mijn moeder is aan de ziekte kanker overleden toen ik nog een kind was. Maar ik heb ondertussen ook gezien (en leer nog altijd over) welke dingen beter, of soms ook niet zo goed werkten toen ze zo ziek werd. Deze kennis en ervaring bij elkaar is voor mij heel waardevol. Gelukkig zijn andere, meer deskundige mensen vaak tot de zelfde conclusies gekomen, wat het voor mij weer makkelijker maakt sommige dingen duidelijk te maken.
Kernpunten zijn onder andere: zuiverheid, en je eigen mentale instelling.
Zuiverheid van voeding, dus natuurlijk voedsel, op een zuivere manier verkregen. Zuivere lucht en zuiver water. Zuivere doelstellingen en gedachten. Open deuren eigenlijk.
Want je eigen mentale instelling blijkt heel belangrijk. De Silva methode was de eerste die me daarover leerde.
Carl Simonton (van het boek "Op weg naar herstel") had dat ook ontdekt, en hij is niet de enige! Hij heeft trouwens meer ontdekt van wat ik inmiddels ook te weten ben gekomen, en hij blijkt ook de Silva methode te kennen.
Toen kwam de mogelijkheid op mijn pad om yoga ook in het Adamas inloophuis te mogen brengen. Dat heb ik een paar jaar met groot genoegen gedaan, en ook daar heb ik veel geleerd.

Omdat ik voelde dat het tijd werd verder te gaan, om te leren, heb ik eind 2009 toch weer actief de yogastudie bij mijn oude Meester in Ilpendam opgepakt en heb ik de 3 jarige meester opleiding in 2012 afgemaakt. Maar dan begint het echte leren pas goed...
Deze wetenschap is zo mooi! Bovendien ligt de lesstof van dit deel nog meer in een richting die heel praktisch is. Langzaam wordt het duidelijk wat de echte betekenis van "Healing yoga" is, wat gezondheid en dus ook ziekte is, het gaat soms echt over zaken van Leven en Dood, en hoe we daarmee aan de slag kunnen, nee moeten gaan, en zo niet alleen anderen helpen, maar door het proces van healing ook jezelf. Want de Oude Wet geldt nog steeds, de wet die wij kennen in gezegden als: "Wat gij niet wilt dat U geschiedt..." en "wat je geeft (of doet) zal je drievoudig terug ontvangen." En zo is yoga is niet alleen de manier van verbinden, van evenwicht, maar ook alles wat daaruit voortvloeit; een evenwichtig en harmonieus leven in gezondheid en vitaliteit. Met de yogalessen, de klankschalen, Bowen, EFT, dieet advies en onze kennis kunnen we daar mogelijk mee helpen.